Prisen for tyske smågrise går under magisk grænse
Smågrisene i Tyskland er ikke populære for tiden - falder yderligere to euro.

Markedet for smågrise er fortsat i uføre. Nord-West-noteringen falder yderligere to euro og rammer 48 euro. Dermed bevæger noteringen sig ned under 50 euro.

Det er igen udbuddet, den er galt med, og yderligere prisfald kan komme på tale.

»Smågrisenoteringerne i hele Europa fortsætter med at falde. Udbuddet er simpelthen større end efterspørgsel for tiden. Markedsinteressenterne venter på, at slagtesvinenoteringerne vil stabilisere sig. Det er en forudsætning for, at smågrisemarkedet kommer i balance igen. Men så længe slagtesvinenoteringerne fortsætter med at falde, kan man heller ikke udelukke yderligere mindre prisfald på smågrisemarkedet«, er meldingen fra Danske Svineproducenter.

Prisfald på smågrise lurer lige om hjørnetSvin 11. september · 13:03

Heller ikke slagtesvinene har det nemt for tiden.

»Prispresset på det tyske slagtesvinemarked falder meget langsomt. Udbuddet er stadigvæk forholdsvist højt. Derudover er der opstået en udbudspukkel pga. den mistede slagtedag i forbindelse med den tyske genforeningsdag. Specielt det tyske slagteri Tönnies krævede en yderligere prisnedsættelse i sidste uge, mens andre tyske slagterier var tilfredse med prisniveauet. Nogle markedsinteressenter spekulerer således på, om det er Tönnies’ revanche, fordi han ikke fik en prisnedsættelse i sommeren, selvom han truede med huspriser. Men det er kun spekulation. Slagterierne har i hvert fald fat i den lange ende for tiden, og den tyske omsætterorganisation VEZG var nødt til at sænke den tyske slagtesvinenotering igen i onsdags«, skriver Danske Svineproducenter i ene markedskommentar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle