Prisfald på smågrise lurer lige om hjørnet
Noteringerne for smågrise kan blive ramt af prisfald den kommende tid, vurderer Danske Svineproducenter.

Et stigende udbud af smågrise i kombinaion med en faldende efterspørgsel er overskriften i øjeblikket for smågrisemarkedet.

Til trods for den nuværende markedssituation så er det foreløbig kun de hollandske smågrisenoteringer, der har sat sig.

De fleste europæiske smågrisenoteringer holder det nuværende prisniveau - også den vigtige Nord-West-notering, hvor noteringen igen lyder på 57 euro.

Men der er pres på smågrisepriserne, konstaterer Danske Svineproducenter, der melder om, at pristillæggene for nogle af de frie smågrisepartier falder, og det kan være et tegn på, at der snart vil opstå prisfald i selve smågrisenoteringerne.

Meldningen for slagtesvinemarkedet er, at det for tiden er i balance.

»Udbuddet af slagteklare grise passer fint til efterspørgslen. Derfor kan man undre sig over, hvorfor nogle tyske slagterier alligevel er utilfredse med det nuværende prisniveau og endog kræver, at noteringen skal sænkes. Tyske landbrugsorganisationer påstår, at der er kommet nye impulser på markedet, og at kødmarkedet er meget stabilt for tiden. Som kompromis blev den tyske slagtesvinenotering ikke ændret i onsdags«, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar om markedet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle