Producent: Plast vinder over beton på hygiejnefronten
Ikadan mikser spaltetyper i stien, så der opnår fordele fra begge materialer.

Selvom beton i mange år har været brugt til stigulve foretrækker Ikadan tit andre materialer.

Ikke mindst hos de mange svineproducenter, der overvejer at indrette farestier til løsdrift.

»Vi kan mikse forskellige typer af materialer og overflader, og på den måde opnå en løsning, der opfylder mange af de krav man stiller til en so i løsdrift. Det er sværere, hvis man kun bruger en type spalter,« fortæller direktør Bjarne Kongsted, Ikadan.

Til en faresti til en løsgående so anbefaler han et miks af fast plastgulv i smågrisehulen, plastspalter med almindelig åbning i stisiden og støbejern og beton i det område, hvor soen skal hvile.

Ikadan System sælges i mere end 30 lande Fredag 10. maj 2013 · 08:21

»Plast har mange fordele, når vi snakker rengøring og hygiejne, men det bliver let for varmt for soen. Derfor laver vi en kombination af beton og støbejern i de områder, hvor soen opholder sig mest,« siger Bjarne Kongsgaard.

Han anbefaler også, at svineproducenter tidligt i byggeprocessen bestemmer sig for hvilke spaltegulvstyper, de vil anvende.

»Der kan være mange penge at spare ved at tænke udformning af gyllekummer og spaltegulv sammen,« forklarer han.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle