Producentforening støtter national sanering for prrs

Danske Svineproducenter støtter en national sanering for prrs.

Prrs har fyldt meget i de svinefaglige spalter i de senere år som følge af, at mange svinebesætninger er ramt af sygdommen.

Flere gange har der i branchen været ytret ønsker om at foretage en national sanering for prrs, og det budskab blev senest meldt ud fra Christian Fink Hansen, sektordirektør for Seges Svineproduktion, da corona-versionen af Svinekongressen løb af stablen i slutningen af 2020.

På dagens generalforsamling hos Danske Svineproducenter gentog formanden Kim Heiselberg behovet for at bekæmpe prrs.

"Der snakkes igen om, at vi skal sanere dansk svineproduktion for prrs. I landsforeningen er vi ikke i tvivl. Det koster millioner, når man falder for prrs. En sanering vil give et kæmpe løft for sundheden i vores besætninger, pasningen bliver lettere, og vi kan spare medicin. Vi er omgivet af vand, og vores muligheder er ideelle for at lykkes. Lad os se at komme i gang til gavn for alle svineproducenter", pointerede Kim Heiselberg.

Formanden benyttede ved samme lejlighed at lange ud efter Hatting i den meget omtalte sag om smitte af pprs fra Hatting Horsens, der ramte en række besætninger via sæd.

En efterfølgende sag mellem parterne er trukket i langdrag på grund af coronanedlukningen og - mente Kim Heiselberg - af Hatting.

"Vi har gjort, hvad vi kunne for at skynde på retten, men desværre er konsekvensen, at de ramte svineproducenter venter på en afklaring. Det tovtrækkeri kunne have været undgået, hvis Hatting havde erkendt fejlen og udbetalt erstatning helt fra begyndelsen", sagde han og glædede sig samtidig over, at sagen har resulteret i, at ornestationerne er begyndt at bruge pcr-test, og at prrs-positive ornestationer udfases. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle