Prognose: 1 mio. mere til svineproducenter i år
Høje afregningspriser og uændrede omkostningsniveauer giver et driftsresultat efter ejerløn mv. på 1.346.000 kr.

2017 bliver et godt år for svineproducenterne. Resultatet forventes at ende på et driftsresultat efter ejerløn på 997.000 kr. i forhold til 2016, som også var et nogenlunde godt år for svineproducenterne.

Det er særligt smågriseproducenterne som får glæde af et godt bytteforhold, mens der stadig vil være udfordringer for en god del af slagtesvineproducenterne.

Det viser en helt ny indkomstprognose fra Seges. Prognosen er baseret på en nedjustering af svineprisen på 40 øre i forhold til den seneste prognose fra maj.

Prognosen for svineprisen i 2017 er blevet nedjusteret med 40 øre i forhold til majprognosen. Foderpriser og renter forventes at holde sig på fortsat lave niveauer.

I forhold til majprognosen er forventningen til driftsresultatet efter ejerløn mv. nedjusteret med 12.000 kr. I 2018 ventes foderpriserne fortsat nogenlunde uændrede, men et fald i noteringen fra det høje niveau i 2017 betyder, at resultatet for svinesektoren som helhed forventes at falde til 224.000 kr., hvilket er 342.000 kr. lavere end seneste prognose.

Første prognose for 2019 indikerer fortsat faldende svinepriser, hvilket vil resultere i et negativt driftsresultat for året.

På baggrund af fortsat høje afregningspriser og nogenlunde uændrede omkostningsniveauer forventes et driftsresultat efter ejerløn mv. på 1.346.000 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle