Rådgiver: For mange grise mangler varme i smågrisehulerne
Allan B. Mikkelsen, rådgiver hos Svinerådgivningen, fortæller om varme i smågrisehulerne i det nye nummer af fagmagasinet SVIN. Læs alle de aktuelle råd fra konsulenterne i SVIN, der udkommer mandag 17. juli.

Af Allan B. Mikkelsen, rådgiver, SvineRådgivningen

Alt for mange grise mangler varme i smågrisehulerne i farestalden, specielt dagene lige efter faringen hvor varmen er allervigtigst for grisene.

Erfaringer viser, at allerede efter cirka to timer på et koldt gulv falder kropstemperaturen, og risikoen for sygdom øges markant.

Det er vigtigt, at der kan opnås en gulvtemperatur i hulerne på 34 til 36 grader. Når der er styr på varmen, er det vigtigt, at der hverken er træk eller fugtigt i hulen.

DB-mester med 41 grise pr. årsso: Her er hemmeligheden bag topresultaterneSvin Torsdag 12. juli 2018 · 07:51

Det kan klart anbefales at få fat i et infrarødt termometer, så man løbende kan lave stikprøver af temperaturen før faringsstart.

Grisene skal ligge pænt i et lag i hulen. Klumper grisene, er der brug for ekstra varme i hulen, eller der er træk.

Ekstra varme kan blandt andet opnås ved at hæve fremløbstemperaturen, stærkere varmepærer, malertape på forkanten af hulen eller hundehulsplader.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle