Rabobank: Europæiske svinepriser vil toppe i tredje kvartal i år
Efterspørgslen på europæisk svinekød ventes at falde sidst på året.

Nye tal fra den hollandske bank Rabobank viser, at de europæiske svinekødspriser nu har ramt det højeste niveau siden 2013 på grund af en stram forsyning og stigende efterspørgsel på svinekød

Banken forventer, at priserne vil nå en prismæssig top i 3. kvartal 2017 til en pris 12 procent højere end året før, men at efterspørgslen derefter flader ud hen mod årets slutning, skriver det engelske landbrugsmedie www.pig-world.co.uk

Banken forventer et fald i den europæiske produktion af svinekød i kalenderåret 2017 som følge af den faldende svinebestand i 2016.

Den europæiske svinesektor har desuden fået ekstra mod på fremtiden med udsigt til stigende eksport til Japan de kommende år - dels på grund af den ny økonomisk partnerskabsaftale mellem EU og Japan, dels efter USA’s beslutning om at genforhandle North American Free Trade Agreement (NAFTA) og the United States-Korea Free Trade Agreement (KORUS). 

Justin Sherrard, global strateg for animalsk protein i Rabobank forklarer om den nye partnerskabsaftale:

"Japan er det næststørste mål for EU's svinekødseksport, så partnerskabsaftalen er gode nyheder for leverandører. Eksporten til landet er vokset støt de seneste år, og i lyset af Ruslands meddelelse om yderligere sanktioner vil industrien blive hilst velkommen. "

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle