Rabobank: Fortsat svagt svinekødsmarked
Eneste positive tegn er den faldende værdi af euroen over for dollaren, melder Rabobank.

I deres seneste kvartalsoversigt giver Rabobank udtryk for, at de forventer et fortsat svagt svinekødmarked i EU i første kvartal 2015.

De eneste positive tegn på EU-markedet er ifølge Rabobank euroens faldende værdi samt de genoptagne forhandlinger med Rusland om mulig eksport fra de enkelte EU lande.

Det skriver Markedsnyt for Svinekød, der udgives af Landbrug & Fødevarer.

For USA og Mexico forventer Rabobank en udvikling i svineproduktionen i 1. kvartal 2015, der i høj grad vil være betinget af, hvor hurtigt produktionen genetableres efter PEDv. For USAs vedkommende forventes en stigende produktion af svin og medfølgende fald i svinepriser at øge amerikansk svinekøds konkurrenceevne på eksportmarkederne. Til gengæld trækker en stigende dollarkurs i modsat retning. Fald i foderpriser forventes at give mulighed for fortsat positiv indtjening til amerikanske svineproducenter.

Rabobank forventer en positiv udvikling i 1. kvartal for svineproducenterne i Brasilien og Kina. Den brasilianske svinekødsektor kan forvente støtte fra en god efterspørgsel såvel indenlands som på eksportmarkederne. I Kina forudses et fald i bestanden af søer, der kun delvis vil blive udlignet af stigende produktivitet. Et fald i produktionen forventes at resultere i stigende svinepriser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle