Rabobank: Svinepriserne når bunden de næste måneder
Den hollandske storbank forudser et fortsat svagt svinemarked.

Første kvartal vil byde på et fortsat svagt svinemarked, spår Rabobank i deres nyeste kvartalsprognose.

Banken beretter, at deres fem nations-indeks - der dækker EU, USA, Brasilien, Kina og Canada - viser, at slagtesvinepriserne vil ramme bunden i løbet af de kommende måneder. I andet kvartal vil priserne blive understøttet, grundet sæsonudsving, vurderer banken videre.

Ifølge banken er prisfaldet, som var i sidste del af 2015, værre end ventet.

"Den seneste positive udvikling for efterspørgsel og pris i importlandene vil begynde at understøtte priserne i eksportlandene i løbet af 1. kvartal," siger Albert Vernooij, analytiker for animalsk protein ved Rabobank.

Kina

I Kina ventes importen yderligere at stige, understøttet af stærke indenlandske priser og yderligere nedgang i svinebestanden i 2016, drevet af strengere miljøregler.

12.000 tons svinekød lagt på lager i DanmarkSvin Torsdag 28. januar 2016 · 13:25

USA

Væksten i svineproduktionen i USA - der er kommet tilbage efter PED-udbrud - ventes at bremse op. Lave priser betyder, at USA igen vil eksportere større mængder. 

EU

Ifølge Rabobank vil prisunderstøttelsen, EU-markedet har oplevet i det første uger af januar, vende igen, efter EU har stoppet  den meget populære ordning.

"En genåbning af ordningen vil være afgørende for yderligere at støtte markedet," skriver Rabobank.

Brasilien

Både hjemmemarkedet og eksporten understøtter den brasilianske svineproduktion, men der ventes ikke prisstigninger, eftersom de lave internationale priser og en svag økonomi i Brasilien presser prisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle