Rapport: Global produktion af svinekød stiger, men væksten tager af

Den globale kødproduktion vil stige 15 procent frem til 2027, lyder det i en prognose fra FN og OECD.

I en ny rapport ser OECD og FAO nærmere på verdensmarkedet for kød i det kommende tiår, altså fra 2018 til 2027.

Generelt for kød kan der først i perioden ventes et fald målt i løbende priser i forhold til prisniveuat i 2017 på grund af et øget udbud.

Det øgede udbud forklares i rapporten med, at produktionen af kød i den nuværende cyklus har kurs mod toppunktet i flere regioner, og for svinekød er dette især drevet af udvidelsen af svinebestanden i Kina.

Sideløbende kan der ventes fortsat lave priser på foderkorn, som vil være til gavn for især husdyrproducenter i regioner med stort brug af foderkorn som Nord- og Sydamerika, Europa og Australien.

Midt i tiårsperioden er pristendensen stigende, fordi forbruget af kød pr. indbygger er stigende, især i Latinamerika og Asien, med en vækst på 2,8 kg i u-lande i forhold til basisperioden (2015-2017) og den halve mængde i i-lande. 

I 2027 ventes den globale kødproduktion at være 15 procent større end i basisperioden med den relativt største vækst for det dyre okse- og fårekød, som flere globale forbrugere vil få råd til.

For produktion af kyllingekød vil de høje vækstrater fortsætte, men være aftagende, og også svinekød vil opleve aftagende vækstrater, konkluderer rapporten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle