Resolution: Indsats mod husdyrs-MRSA skal ske over grænserne

En ny resolution mellem organisationer inden for både landbrug og sundhed opfordrer til mere forskning og en international indsats mod husdyrs-MRSA.

Organisationer inden for både landbrug og sundhed har skrevet under på en resolution, der blandt andet opfordre til mere forskning og international indsats mod MRSA CC398, der adskiller sig ved at findes hos husdyr, herunder særligt hos svin.

»Vi har brugt det meste af et halvt år på at få enderne til at nå sammen. For første gang har man sat sig ned og forsøgt at blive enige om, hvad status er. Hvad ved vi, hvad bør man gøre, og hvordan kan man pege frem ad mod mere viden,« siger Kristian Viekilde, formand for den Danske Dyrlægeforenings sektion for svin.

Nogle af konklusionerne fra resolutionen er blandt andet, at der er behov for mere forskning om MRSA CC298, og at resistensproblematikken skal løftes på et internationaltniveau.

»Vi håber på, at Folketingets Fødevareudvalg vil læse det nøje igennem og se på, hvad det kan bidrage til. Forslagene skulle gerne komme ind og arbejde, men det er jo ikke os, der bestemmer, hvad der skal ske. Vi er komme tmed nogle forslag, som vi mener vil kunne hjælpe,« siger Kristian Viekilde.

Bred opbakning

Resolutionen er udarbejdet ud fra dialogmøder, som er holdt på opfordring fra Den Danske Dyrlægeforening, hvor repræsentanter fra blandt andet Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og landbruget har deltaget.

Resolutionen er underskrevet af Lægeforeningen, Dansk selskab for klinisk Mikrobiologi, Landbrug & Fødevarer, Landsforeningen af Svineproducenter og Den Danske Dyrlægeforening.

Der er blevet rettet kritik af resolutionen for, at ikke alle, der deltog på dialogmøderne har underskrevet.

»Vi blev enige om, at det var svært for énkelte forskere at skrive under, fordi de så ville skrive under på vegne af et helt universitet. Derfor blev vi enige om at organisationerne kunne skrive under. Rollen fra blandt andet deltagerne fra DTU, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har været at bidrage med den seneste nye faglige viden på området. Så kunne vi sikre, at vi diskuterede på det bedst mulige grundlag,« siger Kristian Viekilde.

Læs hele resolutionen fra Den Danske Dyrlægeforening her.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle