Ret foderblandinger ind efter nye kornanalyser

Protein og fosfor er stort set uændret, men der er betydelig mindre energi i kornet i år.

Årets kornhøst er ved at være færdiganalyseret.

Resultatet er, at protein og fosfor er stort set uændret, men der er betydelig mindre energi i kornet i år, fortæller Peter Mark Nielsen, konsulent hos Velas, i det seneste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakt.

Og hvad betyder det så?

"Hvis du fortsætter med samme mineralblanding og samme blanderecept, vil du opnå en foderblanding med ca. 1,5 FE pr. 100 kg mindre med korn fra høst 2021 end sidste år.

Når der er mindre energi og samme mængde protein, vil protein pr. FE stige. En typisk blanding vil således stige med ca. 5 gram std.ford. råprotein pr. FE," forklarer Peter Mark Nielsen.

Han påpeger, at det er en rimelig stor ændring, og ved smågrise kan det give anledning til øget diarre. En dieblanding, der stiger med ovennævnte tal, vil også kunne give anledning til yverbetændelse og følgende diarre ved pattegrisene.

Desuden vil foderstyrken blive lavere end forventet i de staldsystemer, hvor der fodres efter kurve.

Derfor er der al mulig grund til at få rettet foderblandingerne til, selv om protein umiddelbart er det samme som sidste år, lyder anbefalingen fra Velas-konsulenten.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle