Robot fodrer grise og spiller klassisk musik
Musikalsk foderrobot er p.t. i arbejde på 500 bedrifter i de tre sydlige delstater i Brasilien, Parana, Santa Catarina og Rio Grande do Sul.

I Brasilien har virksomheden Roboagro udviklet en robot, der fodrer grisene samtidig med at den afspiller klassisk musik.

Robotten er p.t. i arbejde på 500 bedrifter i de tre sydlige delstater Parana, Santa Catarina og Rio Grande do Sul, og giver angiveligt en gevinst i produktionen på 4.000 euro (ca. 30.000 danske kr.) pr. 1.000 grise. 

Det skriver netavisen PigProgress.

Den store gevinst ved robotten er, at den sparer arbejdsløn for svineproducenten samtidig med at den angiveligt giver mulighed for at have færre grise i en sti, hvilket har positiv effekt på kødkvaliteten samtidig med at det letter grisepasningen.

Afspilning af klassisk musik har i tidligere brasilianske studier ved universitetet i Sao Paulo vist sig at øve en positiv indflydelse på grise i form af forbedret adfærd samt et lavere foderforbrug ved samme tilvækst.

Robotten fodrer grisene efter et fastlagt skema, og fodermængden kan let justeres løbende af en medarbejder, hvis grisenes ædelyst er afvigende.

"I fodersystemerne i dag er der et stort spild og mangel på management og information. Robotten giver derimod landmanden mulighed for at tilpasse produktionen i forhold til variationer i markedet og omkostningerne. Det gør forretningen mere konkurrencedygtig", udtaler Giovani Molin, direktør for Roboagro.

sbu

 

Roboagro fodrer grisene og afspiller samtidig klassisk musik. Foto: Roboagro

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle