Rumæniens største svinefarm ramt af afrikansk svinepest
140.000 svin aflives, efter Rumæniens største svineproducent er blevet ramt af afrikansk svinepest.

Udbruddene med afrikansk svinepest fortsætter med at sprede sig i Rumænien.

Sygdommen har nu ramt 10 af landets 41 regioner, men udbruddene har primært ramt i landets sydøstlige del. Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Typisk har sygdommen ramt mindre besætninger, men de store besætninger går heller ikke fri. Nu meldes landets største svineproducent, ejet af TEBU Consult, at være ramt. Alle 140.000 svin i forskellige staldanlæg skal aflives.

Årsagen til udbruddet kan skyldes, at selskabet gør brug af vand fra den nærliggende flod Donau, hvor mindre besætninger efter sigende har dumpet døde svin med virus.

»I rumænsk presse beskyldes de regionale og lokale myndigheder for langt fra at gøre nok for at forebygge yderligere udbrud. Ligeledes beskyldes myndighederne for ikke at give hurtig nok information til ramte og truede besætninger. Afgrøder med majs anklages for at være den smittebærende faktor i en række områder«, skriver Markedsnyt for grisekød.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle