Rusland øgede svineproduktionen ni pct.

I første kvartal steg svineproduktionen med ni pct. i forhold til året før.

Ifølge Agra Europe, der citerer tal fra det russiske landbrugsministerium, steg den russiske produktion af svinekød i 1. kvartal 2015 med 9 pct. i forhold til 1. kvartal 2014. Det skriver Markedsnyt for Svinekød.

Produktionen målt i slagtevægt er opgjort til 708.300 tons i 1. kvartal 2015 mod 648.500 tons i samme kvartal året før.

Ifølge en talsmand fra det russiske landbrugsministerium er der fald i produktionen hos de mindre producenter. Men dette mere end opvejes af kraftigt stigende produktion hos de store producenter.

Talsmanden understreger behovet for yderligere investeringer i avlsbestand og avlsfaciliteter, så Rusland fortsat kan øge såvel mængde som kvalitet af svinekødet.

Fald i importen af svinekød

Tal fra de russiske myndigheder viser, at importen af svinekød for de to første måneder af 2015 kun udgjorde 17.457 tons, hvilket er et fald på hele 70 pct. sammenlignet med samme periode 2014.

Næsten 75 pct. af importen kom fra Brasilien, der dog også oplevede et fald i eksporten som følge af de økonomiske problemer i Rusland. De eneste to lande, der oplevede stigende eksport af svinekød til Rusland i de to første måneder af året var Ukraine og Serbien.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle