Russisk handelskrig kan fortsætte mindst tre år endnu

Den russiske centralbank forudser, at landets sanktioner mod EU, der alene i år koster danske svineproducenter fire milliarder kroner, tidligst vil aftage med udgangen af 2017.

Det russiske boykot har fået den danske eksport til Rusland til at falde med over 20 procent, og danske svineproducenter kommer ifølge Landbrug & Fødevarer til at miste fire milliarder kroner i indtjening alene i år. Men det slutter ikke her, for de russiske handelssanktioner forventes at fortsætte mindst tre år endnu. 

Det skriver Børsen.

Meldingen kommer fra den russiske centralbank, Bank of Russia, der forudser, at sanktionerne mod Vesten tidligst vil aftage med udgangen af 2017. Samtidig skruer centralbanken helt ned for vækstforventningerne til en nulvækst i 2015 og kun 0,1 pct. af bnp i 2016.

"Og nu er urolighederne begyndt at rumle igen. Der kan komme nye sanktioner fra EU, uden at vi ved, hvor de rammer. Vi kan kun sige til de virksomheder, der vil handle med Rusland, at de skal følge nøje med udviklingen. Men det er vigtigt at understrege, at usikkerhed om bl.a. valutasvingninger er en konstant faktor på mange eksportmarkeder, som mange virksomheder er vant til at forholde sig til. Og der er stadig masser af handel med Rusland," siger  Peter Bay Kirkegaard, chefkonsulent i Dansk Industri, til Børsen.

Emneord ruslandskrise, eu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle