Russisk kæmpefarm ramt af svinepest: 16.000 svin destrueres
Udbruddet blev registreret 5. september på svinefarmen Tambov Bacon, som er ejet af holdingselskabet Rusagro.

En stor svinefarm i Ruslands vigtigste svineområde, Belgorod-regionen i det sydøstlige Rusland tæt på Ukraine, er ramt af afrikansk svinepest. Det skriver det hollandske website pigprogress.com

Udbruddet blev registreret  5. september på svinefarmen Tambov Bacon, som er ejet af holdingselskabet Rusagro.

Selskabet oplyser, at 16.000 svin skal destrueres som følge af udbruddet. Rusagro meddeler, at selskabets øvrige farme i regionen er ikke ramt af sygdommen, skriver pigprogress.com. 

Det er det første registrerede tilfælde af afrikansk svinepest på en kommerciel farm i Belgorod-regionen, der huser 20 procent af den russiske svineproduktion.

Den konkrete årsag til udbruddet er endnu ikke kendt, men en talsmand for en lokal miljøorganisation, Green Front, siger til pigprogress.com, at selv nogle af de store kommercielle svinefarme i Belgorod ikke lever op til den ønskede veterinære standard.

Blandt andet fordi de er placeret tæt på såkaldte "backyard farms", altså meget små produktioner, som angiveligt aldrig får besøg af den veterinærekontrol, og derfor må formodes at være et svagt punkt i smitteforebyggelsen.

Nyt stort udbrud af afrikansk svinepestSvin 5. september · 11:13

I sidste uge blev der også registreret et udbrud af afrikansk svinepest i en besætning i Ukraine.

 

Artiklen er første gang publiceret den 15. september 2017

Denne artikel er normalt forbeholdt abonnenter, men vi har i dag valgt at gøre den tilgængelig for alle. Køb abonnement på PLUS her.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle