Så meget dyrere bliver det at fodre et svin i næste sæson
Agromarkets forventer, at svineproducenter skal betale mellem 130 og 140 kr. for hvede hos grovvareforretningen.

Efter fire år med relativ lave kornpriser har svineproducenterne udsigt til et år, hvor korn og dermed foderprisen bliver dyrere.

Det fremhævede Hans Fink fra Agromarkets i går ved SvineRådgivningens fodermøde i Vojens.

På verdensplan stiger forbruget af korn lidt mere end produktionen. Det reducerer overgangslagrerne, og danner baggrund for prisstigninger.

»Jeg forventer, at I som svineproducenter skal betale mellem 130 og 140 kr. for hvede hos grovvareforretningen«, sagde Hans Fink, der forudså en bygpris lidt lavere end hvedeprisen.

Han opfordrede samtidig planteavlere og svineproducenter til at handle korn indbyrdes uden at involvere en grovvareforretning.

Sojaskrå bliver også lidt dyrere til den kommende sæson, mens der ikke er udsigt til at rapsprisen stiger.

Prisændringerne betyder samlet, at en dieblanding stiger omkring 20 øre pr. foderenhed. En drægtighedsblanding stiger lidt mindre. Smågrisefoder til grise mellem 15 og 30 kg står til en stigning mellem 15 og 20 øre, mens en slagtesvineblanding kan nøjes med en stigning omkring syv øre.

Regner man den samlede foderudgift pr. gris fra fødsel til slagtning, stiger foderomkostningen med 30 kr. til omkring 525 kr. pr. gris fra fødsel til slagtning incl. sofoder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle