Sådan håndterer du ups’ere i soholdet

Ved ups-hændelser er det godt at tænke over disse oplevelser, sikre fokus på detaljen og dobbelttjekke alle basisrutiner. 

Af Bjarke Lassesen, svinerådgiver, Velas

Ups’ere er små hændelser, der sker af og til: En so, der æder uden at give mælk eller en flot brunst, der alligevel giver en omløber. 

Kan det skyldes influenza, pcv2 eller andre sygdomme, der rammer en/få søer? Kan enkelte søer reagere på vaccinesvigt? Glemmes vaccination af omløbere eller opstår ups’erne, når medarbejderen har vaccineflasken i lommen og sætter flasken tilbage i køleskabet til senere brug? 

Ved ups-hændelser er det godt at tænke over disse oplevelser, sikre fokus på detaljen og dobbelttjekke alle basisrutiner. 

Oplever du ups’ere i dit sohold, så skriv det ned og saml op når dyrlæge/konsulent kommer på besøg. Gennemgå listen og fortæl gerne kolleger og andre du kan sparre med. Det er svært at finde nålen i høstakken, men med systematisk indsats vil det lykkes.

Læs flere aktuelle tips til svinestalden i det nye nummer af Fagmagasinet SVIN, der udkommer tirsdag 19. januar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle