Sådan ser fremtidens gris ud
Seges Svineproduktion kom på årsmødet med et bud på, hvordan en gris skal se ud i fremtiden.

Seges Svineproduktion er klar på, hvordan de ser fremtidens gris, men også hvad fremtiden ikke bringer.

"Som altid producerer vi de varer, som forbrugerne vil have. Fremtidens gris er grøn - men vi kommer nok ikke til at udvikle en kødfri veganergris - uanset, hvor moderne det er", sagde Christian Fink Hansen, sektordirektør hos Seges Svineproduktion, på årsmødet i Herning Kongrescenter.

"Fremtidens gris vil være klimavenlig, den har en hel hale, den er vokset op i åbne stisystemer, og den er ikke kastrereret", fastslog han og satte samtidig et mål på 100.000 grise med hele haler i 2019.

"Derfor har vi søgt svineproducenter, som var villige til at omlægge deres produktion til at producere grise med hele haler med hjælp fra os. Lige nu er vi på 80.000 grise i år og søger fortsat deltagere. Og dertil kan vi lægge alle de andre svineproducenter, som har produceret grise med hele haler i længere tid".

Christian Fink Hansen var samtidig sikker på, at fremtidens gris får opbakning ude hos producenterne.

"Vejen derhen ser fornuftig ud. I er nemlig gode til at tage nye ting til jer, se udvikling som en god mulighed for at fremtidssikre forretningen – og til i sidste ende at leve op til ønskerne fra forbrugere og politikere", sagde han.

Emneord Svinekongres 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle