Særligt én ting imponerede mig på grisekongressen

Ugen På Spidsen: Uanset om kongressen hedder det ene eller det andet, så var det dejligt at være med. Jeg er særligt imponeret af de svineproducenter, der var indledere, skriver ugens klummeskribent på Svin Plus.

Uanset om kongressen hedder det ene eller det andet, så var det dejligt at være med.

Selvom jeg har været med mange gange, er det stadig en god oplevelse at få det årlige boost med faglige indspark præsenteret af kompetente indledere.

Jeg er særligt imponeret af de svineproducenter, der var indledere. 

Det er flot stille sig op foran en stor flok tilhørere og fortælle om gode og mindre gode ting hjemme på bedriften. En ting er at være god til at passe sin besætning hjemme, noget andet at fortælle om det på podiet i Herning. 

Den form for videndeling er værdifuld, men viser også noget særligt dansk: Vi vil godt fortælle om vores smarte løsninger til andre. 

I andre lande holder svineproducenter smarte løsninger tæt til kroppen. Det har vi heldigvis ikke tradition for.

Det ligger fint i tråd med at en stor del af finansieringen af det forsøgs- og udviklingsarbejde, der blev præsenteret på kongressen, også sker for fælles midler, og dermed kommer alle til gavn.

Vision 2050

Branchens Vision 2050 blev  præsenteret i Herning.

Det er fint med en vision, men da jeg hørte, at det først er om 29 år branchen mener, at det skal være slut med kastration, halekupering og søer i bokse, så har jeg svært ved at have det som pejlemærke.

I 2050 er 90 procent af de nuværende svineproducenter nok på pension eller ude af erhvervet.   

Erik Larsen forsvarede den lange tidshorisont med, at alle svineproducenter skulle kunne nå at omstille sig, og at enhver jo kunne opfylde kravene tidligere. 

Jeg tror, at der er opbakning til at stramme kæden og være lidt mere visionær.

Morten Thomsen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle