Sø- og Handelsretten forbyder salg af Forceris
Der er tale om et midlertidigt forbud, der begrundes med, at Bayers patentrettigheder krænkes.

Sø- og Handelsretten har truffet afgørelse om, at medicinalfirmaet Ceva ikke må markedsføre og sælge Forceris, der er et kombinationspræparat mod coccidiose og jernmangel hos pattegrise.

Der er tale om et midlertidigt forbud, der begrundes med, at Bayers patentrettigheder krænkes.

Derfor har Sø- og Handelsretten torsdag nedlagt forbud mod blandt andet salg, anvendelse og besiddelse af lægemidlet Forceris. Kendelsen påbyder desuden Ceva at afregistrere Forceris i det danske prisregister (www.medicinpriser.dk), ligesom Ceva er blevet påbudt at tilbagekalde Forceris fra Cevas kunder.

Ceva er også blevet påbudt at anmode sine kunder, fx grossister og apoteker, om at tilbagekalde Forceris fra deres kunder.

Kombi-injektionsproduktet BaycoxIron er stadig tilgængelig på det danske marked.

BaycoxIron er godkendt til samtidig forebyggelse af jernmangel-anæmi og kliniske tegn på coccidiose (diarré) hos nyfødte pattegrise i besætninger med coccidiose forårsaget af parasitten Cystoisospora suis.

Både Forceris og BaycoxIron kom på markedet i Danmark i forsommeren 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle