Sørg for forplejning til de ansatte og undgå svinepest

Der ses fortsat tilfælde, hvor medarbejdere på svinefarme bringer mad ind i Danmark, ifølge Ø-Vet.

På trods af risikoen for afrikansk svinepest ses der fortsat tilfælde, hvor medarbejdere medbringer fødevarer fra andre lande til Danmark.

Det fortæller Ø-Vet i det seneste nyhedsbrev.

Dette er problematisk, fordi spredningen af afrikansk svinepest i Østeuropa formentlig blandt andet været drevet af kasserede madpakker med pålæg af grisekød, som er blevet spist af vildsvin, lyder det.

"Vi kan ikke pointere kraftigt nok, hvor vigtigt det er at undgå, at de fødevarer medbringes til Danmark og i værste fald ind i besætninger.

Man skal sikre sig, at samtlige medarbejdere forstår, at fødevarer hjemmefra under ingen omstændigheder må medbringes. Det handler ikke kun om den enkelte besætning, men om hele den danske svineproduktion.

Uanset hvor meget man italesætter emnet, er den nemmeste måde at sikre besætningen dog at sørge for forplejning til de ansatte," lyder anbefalingen fra Ø-Vet.

Så kommer det nemlig aldrig på tale at medbringe madpakke – uanset hvor indholdet stammer fra.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle