På trods af risikoen for afrikansk svinepest ses der fortsat tilfælde, hvor medarbejdere medbringer fødevarer fra andre lande til Danmark.
Det fortæller Ø-Vet i det seneste nyhedsbrev.
Dette er problematisk, fordi spredningen af afrikansk svinepest i Østeuropa formentlig blandt andet været drevet af kasserede madpakker med pålæg af grisekød, som er blevet spist af vildsvin, lyder det.
"Vi kan ikke pointere kraftigt nok, hvor vigtigt det er at undgå, at de fødevarer medbringes til Danmark og i værste fald ind i besætninger.
Man skal sikre sig, at samtlige medarbejdere forstår, at fødevarer hjemmefra under ingen omstændigheder må medbringes. Det handler ikke kun om den enkelte besætning, men om hele den danske svineproduktion.
Uanset hvor meget man italesætter emnet, er den nemmeste måde at sikre besætningen dog at sørge for forplejning til de ansatte," lyder anbefalingen fra Ø-Vet.
Så kommer det nemlig aldrig på tale at medbringe madpakke – uanset hvor indholdet stammer fra.
Kommentarer