Sørg for god gulvvarme til smågrisene hurtigt efter faring
Allerede efter cirka to timer på et koldt gulv falder kropstemperaturen, og risikoen for sygdom øges markant.

Af Allan Bjørnsgaard Mikkelsen, konsulent, SvineRådgivningen

Alt for mange grise mangler varme i smågrisehulerne i farestalden, specielt dagene lige efter faringen hvor varmen er aller vigtigst for grisene.

Erfaringer viser, at allerede efter cirka to timer på et koldt gulv falder kropstemperaturen, og risikoen for sygdom øges markant.

Det er vigtigt, at der kan opnås en gulvtemperatur i hulerne på 34 til 36 grader.

Når der er styr på varmen, er det vigtigt, at der hverken er træk eller fugtigt i hulen. Det kan klart anbefales at få fat i et infrarødt termometer, som der løbende kan laves stikprøver med før faringsstart.

Grisene skal ligge pænt i et lag i hulen. Klumper grisene sig sammen, er der brug for ekstra varme i hulen, eller også er der træk.

Ekstra varme kan blandt andet opnås ved at hæve fremløbstemperaturen, bruge stærkere varmepærer, malertape på forkanten af hulen eller hundehulsplader.

Læs flere praktiske råd til svinebedriften i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle