Se billederne: Gods udvider med 500 søer og vælger løsdrift i farestalden
På Overgaard Gods er de foreløbige erfaringer med løsdrift i farestalden gode.

Plus 500 søer og skift til løsdrift i farestalden er de faktuelle ændringer for Overgaard Gods.

Driftsleder i godsets svinestalde, Kristian Vinther, havde indflydelse på, at valget faldt på løsdrift i farestalden, da der skulle ske en udvidelse fra 1.100 til 1.600 søer.

"Vi var ikke tvunget til løsdrift, men valgte det, fordi vi gerne ville sikre bedriften i forhold til fremtidige krav", siger han.

Dødeligheden i farestierne ligger overraskende lavt mellem otte og ni procent. 

Læs mere og se flere fotos af farestalden på Overgaard Gods i det nye nummer af Magasinet SVIN Special, der udkommer i disse dage og har fokus på inventar og byggeri.

 

Eneste anke, som driftslederen kan pege på, er, at der kan samle sig gødning under foderkrybben. »Havde udformningen været anderledes, eller havde der været en åbning under krybben, ville vi ikke have problem med ophobning«, siger Kristian Vinther.

 

Stimålene er 2,4 x 2,4 meter. Kristian Vinther kalder det en afprøvet sti, hvor der er kræset om detaljerne. Inventaret er leveret af Jyden. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle