Seges: Pas på med levende prrs-vacciner

Seges Svineproduktion opfordrer til at passe på, når der anvendes levende prrs-vacciner.

Brugen af to forskellige levende prrs-vacciner inden for kort tid i den samme besætning var årsagen til, at der blev skabt en ny prrs-variant i Danmark i sommeren 2019.

Derfor er Seges Svineproduktion gået ud med en opfordring om at følge myndighedernes retningslinjer for brugen af prrs-vacciner.

Modificerede levende vacciner mod prrs har ifølge Seges Svineproduktion været i kraftig vækst i de seneste år, men man rådes altså tænke sig om en ekstra gang, inden man tager sætte nålen i grisene.

Det hænger sammen med, at Den Europæiske Veterinære Lægemiddelkomite for Medicin til Dyr i december 2019 anbefalede, at dyrlæger og landmænd ikke anvender forskellige modificerede levende prrs-vacciner samtidig. Dermed kan risikoen mindskes for, at de rekombinerer til nye vira.

"Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge prrs MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges", siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle