Seminar skal holde soholdere i top
Seges Svineproduktion tænder snart op for årets soseminar.

Soseminaret er en af de traditionsrige begivenheder i kalenderen hvert år, og i år gør arrangementet det klart, at målet er at gøre danske soholdere bedre.

Overskriften på seminaret er ’Danske soholdere i førerposition’ og hentyder til, at vi i Danmark har en stand af soholdere, der bevæger sig i verdenseliten målt på en række parametre.

Selv om det går godt med produktiviteten i mange sostalde, og der tjenes gode penge, vil de fleste tilhørere formentlig spidse øre, når chefkonsulent Finn Udesen fra Seges Svineproduktion giver svar på, om det kan svare sig at købe bedre foder, at opjustere på bemandingen eller investere eller afdrage gæld.

På den faglige front er der rigeligt at se frem til.

Lavere sodødelighed er et evigt aktuelt emne, og det tager Carsten Knattrup Nielsen, dyrlæge hos DanVet, og Lis- beth Ulrich Hansen, chefforsker hos Seges Svineproduktion, under lup.

Holdbare avlsdyr med gode ben er et ønske i mange besætninger, og det suppleres af emner som optimal fodring for at opnå succes i farestalden, ensartede holdsstørrelser, råmælksforsyning og ernæring.

Dagen rundes af med et tankevækkende oplæg om antallet af grise, som soen skal passe.

Kan soen passe en gris mere, end den har patter, uden brug af mælkekopper? Det forsøger Vivi Aarestrup Moustsen, chefforsker hos Seges Svineproduktion, at afdække.

Faktaboks

Soseminar:

  • Seges Svineproduktion står bag soseminaret, der finder sted i Messe C i Fredericia.
  • Arrangementet holdes 17. marts og har tilmeldingsfrist 3. marts. Programmet og tilmelding kan findes på svineproduktion.dk.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle