Serum Instituttet: MRSA må ikke skygge for vigtigere problemer
MRSA skal tages alvorligt, men der er større udfordringer fra andre typer af resistente bakterier, påpeger Statens Serum Institut i et tilbageblik på det forgangne år.

Det er positivt, at medierne sætter fokus på resistente bakterier, som de har gjort det i det forgangne år. Der er dog langt større udfordringer fra andre typer resistente baktier, og det er vigtigt, at de ikke kommer til at stå i skyggen af MRSA.

Det bemærker Statens Serum Institut (SSI) i deres status over 2014. 

"Listeriaudbruddet blev massivt dækket af landets medier. Også den markante spredning af methicillin-resistente stafylokokker (MRSA) af typen CC398 ("husdyr-MRSA") blev flittigt diskuteret i pressen med aktive bidrag fra eksperter såvel som ildsjæle. Det er positivt, at der både i faglige kredse og i medierne er fokus på resistente bakterier," skriver SSI.

Instituttet understreger, at antibiotika-resistens er en af de helt store udfordringer for sundhedsvæsenet i Danmark og internationalt, og at MRSA af både de humane og zoonotiske typer skal tages alvorligt.

"Men samtidig er der større udfordringer fra andre typer af resistente bakterier som fx vancomycin-resistente enterococcer og ikke mindst ESBL-producerende og carbapenem-resistente gram-negative stave som Escherichia coli og Klebsiella pneumoniae. Det er væsentligt, at et øget fokus på MRSA ikke medfører, at disse andre problemstillinger overses," skriver det.

Emneord mrsa, antibiotika

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle