Slagtesvin i stier med balkon har højere tilvækst

Slagtesvin som opstaldes i stier med en balkon, har højere tilvækst end slagtesvin i stier med kun ét niveau, viser et tysk forsøg.

Universitetet for veterinærmedicin i Hannover, Tyskland, har udført et studie, hvor de har undersøgt effekten af en ekstra etage i ofrm af en balkon til slagtesvin.

Et ekstra niveau i stien til fravænningsgrise er således en billig løsning til at få ekstra gulvareal til grisene. Den ekstra gulvplads giver bedre dyrevelfærd, og dermed en bedre performance blandt slagtesvinene, konkluderer forskerne.

I det tyske studie brugte grisene først ikke balkonen, men efter dag 22 begyndte de at udnytte første sal. Der var 450 grise med i forsøget, og 99 procent af dem brugte den ekstra etage, fortæller netavisen Pig Progress.

Efter grisene begyndte at bruge balkonen begyndte man at se forskel i tilvæksten. 

Grise med adgang til ekstra plads voksede nemlig med 596 gram per dag, mens grise i konventionelle stier voksede 562 gram per dag.

Udover at grisene voksede mere med den ekstra plads, havde de også færre sår. Man kunne se der var færre hierarki-kampe, når grisene havde mere plads.

Den største ulempe ved en førstesal i grisestien, er hygiejne. Gødning og urin vil falde gennem spalterne ned på stueetagen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle