Slagtesvineproducent: Jeg går efter mange kilo på grisene
Svineproducent Jens Chr. Guddike Fly svarer på månedens spørgsmål i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer mandag 17. december. Læs svarene fra alle fire landmænd i panelet i det nye nummer af SVIN.

Ændrer du på vægten af dine grise?

 

Jens Chr. Guddike Fly:

"De små grise, som vi heldigvis ikke har så mange af længere, er der ingen penge i.

De overvægtige grise har Danish Crown heldigvis lige ændret reglerne for, så jeg ikke får så høje fradrag som tidligere. Det kan man kun blive glad for.

Men fordi jeg på tre af de fire ejendomme, hvor jeg har slagtesvin, har en kontrakt på alt ind/alt ud-produktion og må have en vis andel, der er overvægtige uden, at det giver fradrag, kan jeg godt leve med, at jeg har nogle overvægtige grise.

Derfor ændrer jeg ikke hele tiden på vægten på mine grise.

Op til jul, hvor basisvægten er sat ned med seks kg, har jeg heller ikke helt sænket vægten så meget. Jeg får grisene slagtet ved 87-88 kg, når vægtgrænsen er 95 kg.

Jeg vejer ikke mine grise. Der er helt sikkert penge i det, men jeg har mere fokus på at have godt flow og så give de mindste grise en uge eller to mere i staldene."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle