Slagtesvinestalden er 170 meter lang

Kaj Rasmussen har i 2019 forlænget slagtesvinestalden fra 2005 med 100 meter, og han har nu den full line produktion, som han har ønsket sig i mange år.

1. februar 1989 købte Kaj Rasmussen Ørslevgård, Ørslev ved Ringsted.

Der var dengang 27 hektar med tomme stalde med plads til 100 søer plus slagtesvin. I dag dyrker han 600 hektar med full line svineproduktion med 600 søer, 20.000 smågrise og slagtesvin.

»Jeg har altid gerne ville have en full line produktion, og det er nu lykkedes efter udvidelsen af slagtesvinestalden med 2.785 stipladser, taget i brug her i 2019«, fortæller Kaj Rasmussen.

Produktiviteten lyder på 35 grise pr. årsso, og det er han tilfreds med. Slagtesvinene vokser i snit 980 gram dagligt, foderforbruget er på 2,7 FE pr. kg tilvækst, og kødprocenten er på 63,5. Den fine kødprocent skyldes for en del, at der produceres hangrise til Danish Crown i Ringsted.

Læs mere om den lange stald i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer 17. september.

 

 

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle