1. februar 1989 købte Kaj Rasmussen Ørslevgård, Ørslev ved Ringsted.
Der var dengang 27 hektar med tomme stalde med plads til 100 søer plus slagtesvin. I dag dyrker han 600 hektar med full line svineproduktion med 600 søer, 20.000 smågrise og slagtesvin.
»Jeg har altid gerne ville have en full line produktion, og det er nu lykkedes efter udvidelsen af slagtesvinestalden med 2.785 stipladser, taget i brug her i 2019«, fortæller Kaj Rasmussen.
Produktiviteten lyder på 35 grise pr. årsso, og det er han tilfreds med. Slagtesvinene vokser i snit 980 gram dagligt, foderforbruget er på 2,7 FE pr. kg tilvækst, og kødprocenten er på 63,5. Den fine kødprocent skyldes for en del, at der produceres hangrise til Danish Crown i Ringsted.
Læs mere om den lange stald i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer 17. september.
Relaterede artikler
Kommentarer