Slut med B-grise i Danish Crown om få uger

Der bliver slagtet op på de ekstraordinært mange grise midt i marts - og Danish Crown åbner for at gafle nye andelshavere.

Midt i marts skal det være slut med B-grise i Danish Crown.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Dermed vil der fra 15. marts igen være normale tilstande, hvad angår griseleverancer fra andelsejerne, sådan at svineproducenterne ikke længere får fradrag på omkring 200 kroner per gris, de leverer ekstra i forhold til de seneste års leverancer.

Siden afrikansk svinepest ramte Tyskland i september sidste år har Danish Crown mærket ekstraordinært store tilmeldinger - og koncernen har i fra oktober til udgangen af januar øget leverancerne med hele 11 procent.

Nu melder koncernen sig altså klar til at slagte de ekstra grise mod normal afregning. Det skyldes, at man hara øget kapaciteten på slagterierne, blandt andet ved at ansætte 500 nye medarbejdere.

"Jeg er glad for, at vi nu er tilbage ved mere normale tilstande i Danish Crown, hvor vi har en kapacitet, som kan matche den løbende tilmelding af grise til slagtning. Alle led i kæden fra de chauffører der henter grisene, over de ansatte på slagterierne til dem der står for planlægning, salg og logistik, har leveret en helt fantastisk indsats de seneste måneder. Derfor er vi kommet godt igennem en udfordrende periode", udtaler Erik Bredholt, der er bestyrelsesformand i Danish Crown.

Forventning: Åbner snart for nye grise

Bestyrelsen åbner dog ikke endnu for, at der kan optages nye ejere. Her vil man først vente, til de udsatte grise er væk, før man ifølge meddelelsen "løbende vil vurdere muligheden for at opåbegynde optagelse af nye leverandører fra ventelisten under hensyntagen til kapaciteten på slagterierne".

Ventelisten blev indført som det første tiltag efter ASF-udbruddet i Tyskland i september. Danish Crown har de seneste måneder ikke ønsket at kommentere, hvor lang denne liste af svineproducenter er.

"Vi har hele tiden understreget, at vi gerne vil have flere grise til Danish Crown, og jeg ser frem at byde nye leverandører velkommen i virksomheden, for det er alt andet lige en meget positiv udvikling", siger Erik Bredholt. 

Danish Crown forventer, at man omkring 15. marts vil være begyndt at rykke grise frem op for at gøre klar til påskens helligdage. Allerede efter denne uge forventer Danish Crown at have reduceret køen af grise til 60.000 udsatte.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle