Smittebeskyttelsen i stalden er generelt god - men her kniber det
Dyrlægerne fra Ø-Vet roser den opmærksomhed, producenterne har på lastbilerne, og den smitterisiko, de potentielt udgør.

Smittebeskyttelsen på svinebedrifterne er god, men den kunne godt blive en tand bedre.

Sådan lyder det fra dyrlægerne hos Ø-Vet i deres seneste nyhedsbrev.

"Smittebeskyttelse i form af hyppig håndvask og flittig brug af sprit er efterhånden en indgroet del af hverdagen i hele samfundet.

Men hvor den omfattende smittebeskyttelse er et nyt begreb i samfundet, så er det noget, som altid er en del af hverdagen i svinebesætninger, og I er langt hen ad vejen rigtig gode til det – både den eksterne og den interne smittebeskyttelse", lyder beskeden til svineproducenterne.

Dyrlægerne roser den opmærksomhed producenterne har på lastbilerne og den smitterisiko, de potentielt udgør.

Der er også anerkendende nik for at gøre meget ud af sektioneret drift, for at undgå tilbageflytning, og for at bruge et stort antal arbejdstimer på vask og desinfektion, ligesom de mange andre tiltag for smittebeskyttelse, som bliver udført til punkt og prikke.

På den anden side, påpeger dyrlægerne, ses stadig injektionsbylder og beskidte medicinkasser. Skalpellen blive heller desinficeret mellem hver gris, og vi ser grise samlet til kuldudjævning i beskidte vogne, lyder det.

"Det er ikke, fordi det står skidt til derude med smittebeskyttelsen som helhed, men alle besætninger har områder, hvor de kan forbedre sig. Ofte er det i de helt basale tiltag, vi kan hente meget. Lad os sammen løfte barren og gøre det lige den smule bedre", skriver Ø-Vet i nyhedsbrevet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle