So med skulderkamera viser sit griseliv frem døgnet rundt

Schweizisk bedrift tænker kreativt for at markedsføre sin produktion af frilandsgrise direkte til forbrugerne.

Kunsten at markedsføre produkter indebærer mange finurligheder, og nu har en svinebedrift med frilandsgrise i Schweiz taget et nyt koncept i brug.

Landmand Köbi Hagmann har nemlig fastgjort et kamera på skuldrene af en so, og nysgerrige kunder og andre interesserede kan via et livestream på en hjemmeside (www.kamerasau.ch) følge med i soens hverdag døgnet rundt, fortæller netavisen Die Grüne.

"Folk skal se, hvordan dyrene lever, og vi har jo ikke noget at skjule", siger Köbi Hagmann.

På bedriften har han også installeret et glasloft i svinestalden, og herfra kan besøgende placeret i et komfortabelt møblement betragte dyrene ovenfra.

Formålet med de nye påfund er at skabe åbenhed og opmærksomhed omkring produktionen, så grisekødet kan sælges direkte til forbrugerne uden fordyrende mellemled. Det er dog endnu ikke lykkedes at sælge hele produktionen direkte til forbrugerne.

Grisekødet produceret på bedriften hører med en pris på 35 schweizerfranc (ca. 236 danske kroner) pr. kg for en blandet pakke til i den dyre ende. Ved større køb er prisen dog lavere.

Vi skal have forbrugerne til at købe vores kød ved at levere høj kvalitet, lyder det fra landmanden, der mener at han med sin produktion kan levere grisekød af højeste smagskvalitet og dertil høj dyrevelfærd . 

Den lille schweiziske grisebedrift omfatter et areal på 21 hektar, og husdyrholdet består af 25 frilandsslagtegrise og 23 malkekøer.

Tidligere var griseproduktionen på 100 slagtegrise konventionel, men for et år siden omlagde man til frilandsgrise. Dyrene skal ifølge de lokale regler have et udendørs areal på mindst 200 kvadratmeter pr. gris til rådighed. Grisene bor ikke i hytter, men kommer ind i en stald om natten.   

Bedriften er er ikke certificeret økologisk, men i praksis sker produktionen som på en økologisk bedrift, ifølge Köbi Hagmann. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle