Soholder: Dårlige ben er største årsag til at aflive søer
Soholder Henrik Marcus Pedersen svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet SVIN, Læs svarene fra alle fire landmænd i Landmandspanelet i det nye nummer, der udkommer tirsdag 21. juli.

Kan du sænke sodødeligheden?

 

Henrik Marcus Pedersen, Vig. 845 søer, 30.000 smågrise:

"På den seneste opgørelse lå vi på 13 procent, og altså lige under landsgennemsnittet.

Vi ser en tydelig forskel afhængig af årstiden. I varmt vejr har vi flere pludselige dødsfald. Dem har vi ikke så mange af om vinteren.

Dårlige ben er største årsag til aflivning. Løsdrift er et hårdt system, nogle søer slås eller rider på hinanden, og kommer derfor til skade, hvorefter vi må aflive dem. Det er svært at gøre noget ved det.

Andre søer får revner i trædepuden under kloven. Revnen giver adgang for bakterier, som fører til en infektion. Derfor skiftede vi for tre måneder siden til naturlige mineraler, som ifølge vores dyrlæge skulle have bedre effekt på klovpuden. Vi synes, at vi oplever en vis forbedring på det område.

Chaufførerne er også blevet mere kritiske med, hvilke søer de tager med på bilen, skønt jeg også mener, at vi selv har strammet op på det område."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle