Sojapriser stiger pænt på Trump-melding
Sojabønner blev torsdagens store vinder på Chicago-børsen med håbet om snarlig genoptagelse af den amerikansk-kinesiske handel.

Sojabønner for november 2018 terminen steg torsdag med hele 3,58 procent til ca. 209 kr. pr. hkg på Chicago-børsen.

Årsagen var de lysere udsiger til at nå en handelsaftale med Kina, som af Trump i vanlig stil blev udmeldt på Twitter, rapporterer Jyske Markets

Sojabønner blev dermed torsdagens store vinder med et håb om snarlig genoptagelse af den amerikansk-kinesiske handel.

Men stemningen smittede også af på det øvrige såkaldte sojakompleks.

Sojaolien nød nemlig også gavn af de positive vinde, og det gav afledte effekter til de europæiske rapsfrø, som for februar 2019 terminen nærmer sig 380 euro pr. ton, svarende til ca. 284 kr. pr. hkg, og test af tidligere top fra august måned.

Priserne på vegetabislk olie har ellers ligget underdrejet, men både en aftale mellem Kina og USA og en ny El Nino, som kan være under opbygning med tørke i Sydøstasien som mulig konsekvens, kan skubbe priserne i vejret, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle