Sponsoreret af MSD Animal Health

Spar 90 % af antibiotikaforbruget

Få mere ud af dine svin ved at reducere mængden af antibiotika – det kan du mærke både på din produktion og på pengepungen.

Der er mange gode grunde til at reducere mængden af antibiotika i din svinedrift. For det første har svineavlsbranchen et samlet mål om at mindske brugen af antibiotika, men det vil også kunne mærkes på pengepungen i baglommen.

Hvis du erstatter den normale antibiotikabehandling, som oftest sker via foder eller vand med en injektionsbehandling med langtidsvirkende makrolider, kan du nemt opnå en markant reducering af antibiotikaforbruget. Én injektion med et langtidsvirkende makrolid indeholder typisk 2,5-6 mg aktivt stof per kg behandlet dyr, hvorimod en standardbehandling med antibiotika via foder eller vand oftest giver et forbrug på 40-100 mg per kg behandlet dyr. Ved injektionsbehandlinger kan du altså reducere forbruget med op til 90 % og hermed bidrage til at branchen som helhed kan nå sine mål om at reducere mængden af antibiotika.

De langtidsvirkende makrolider hjælper på de mest almindelige luftvejssygdomme hos svin. Du giver det til grisen igennem en injektion og stoffet optages primært i luftvejene, hvor der er behov for det og kun i mindre grad i tarmen, musklerne eller fedtvævet. Efter bare én injektion med et langtidsvirkende makrolid holder koncentrationen sig i lungerne i flere dage.

Det er især en fordel, hvis det er nødvendigt at flokbehandle for at standse smittespredning. I de tilfælde kan bare én injektion erstatte de normale 5-7 dages flokbehandling med antibiotika i foder eller vand.

Selvfølgelig skal enhver anvendelse af antibiotika tilpasses den enkelte besætning og din dyrlæge og konsulents kendskab til din aktuelle svinebesætning er derfor helt afgørende for, at du kan træffe det bedste valg om behandling og behandlingsmetode. 

Emneord MSD Animal Health, antibiotika, makrolider, injektion

Sponsoreret af MSD Animal Health

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.