Stald forlænges til ekstra 15.000 grise - mere kan komme til
Boye Tambour, Stokkemarke, har udvidet sin tvillingestald fra 2015 med yderligere 66 meter. Stalden er forberedt til en udvidelse mere i fremtiden.

Allerede tilbage i 2015, da Boye Tambours tvillingestald stod klar, var der tanker om, at stalden med tiden skulle udvides.

Det er den blevet - her fire år senere. Ikke bare en fordobling, men de cirka 12.000 slagtesvin, der årligt er blevet produceret i stalden, bliver nu suppleret med yderligere 12 sektioner, der årligt vil give plads til yderligere 15.000 slagtesvin.

Mulighed for ekstra 80 meter

Baggrunden for udvidelsen er simpel.

»Helt tilbage i 2012 udarbejdede jeg sammen med min søn Morten en udviklingsplan for bedriften. Han ville ikke have planteavl som fuldtidsbeskæftigelse, og da vi havde opbygget staldene op gennem 80erne og 90erne, valgte vi at gå efter at bygge nyt«, forklarer Boye Tambour.

Og helt fra starten var det meningen at bygge stalden i flere etaper.

»Vi har mulighed for at bygge yderligere 80 meter i enden af tvillingestalden. Samtidig rummer planen, at vi på sigt kan bygge nye klimastalde, der kan placeres ved siden af slagtesvinestalden. Det kan ske i takt med, at vi lukker ned for det eksisterende staldanlæg«, forklarer Morten Tambour, der sammen med sin far er ved at lægge fundamentet for et generationsskifte.

Morten Tambour har selv investeret i et soanlæg med 500 søer tilbage i 2013, og det kan på sigt blive herfra, der skal leveres grise til at fylde sektionerne op ved den nybyggede stald. I dag sælges 30 kgs-grisene fra soanlægget til anden side.

»Tidligere fik vi 35.000 8 kgs-grise og fedede 27.000 selv. Vi har nu skiftet til en ny leverandør og får fremover 45.000 8 kgs-grise. Vi skal fede 39.000 selv, og resten sælges ved 30 kg. Dem har vi allerede en aftale for«, forklarer Boye Tambour.

Stalden er bygget på rekordtidSvin Lørdag 6. juli 2019 · 00:00

Under 2.000 kr. pr. stiplads

Tvillingestalds-konstruktionen er han begejstret for.

De dyre kvadratmeter med velfærdsrum, teknik, mølleri, sygestier, bufferstald og udlevering blev klaret, da den første etape af stalden stod klar. Dermed er prisen på tilbygningen, som Kjargaard Byg har stået for, banket ned under 2.000 kr. pr. stiplads, når støtten fra Moderniseringsstøtteordningen tælles med.

»Byggeprocessen har fungeret upåklageligt. For os var det afgørende, at der kunne holdes en tidsfrist 1. juli, for det er svært at få håndværkere og teknikere i sommerferieperioden«, forklarer Boye Tambour om valg af byggefirma.

Hos Tambour er den seneste udvidelse blot en af flere byggeaktiviteter i de seneste år. Et mølleri kom til i 2017, fire amerikanersiloer blev opstillet i 2018 og i år altså tilbygningen.

Fremover er der også planer om flere aktiviteter.

»Vi skal på sigt have full line-produktion«, erklærer Boye og Morten Tambour samstemmende.

 

Faktaboks

Fakta om stalden

  • Hvem: Boye Tambour har fået opført en forlængelse af en eksisterende tvillinge-slagtesvinestald.
  • Konstruktionen: Der er tale om en tvillingestald, der nu er forlænget med 66 meter. Bredden på byggeriet er 53 meter. Hver stald er 25 meter i bredden. Der er forberedt til en udvidelse på op til 80 meter.
  • Størrelse: Tilbygningen er på 3.500 kvadratmeter og består af 12 sektioner.
  • Byggetid: Kjargaard Byg gik i gang med støbearbejdet omkring 1. marts, og råhuset stod klar cirka tre måneder senere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle