Staldkoncept får optagelse på særlig miljøliste
Agrifarm er blevet optaget på Miljøstyrelsens teknologiliste for deres særlige staldkoncept med hybrid-ventilation.

Staldfirmaet AgriFarm har nået en milepæl.

Firmaet, der har et staldkoncept på salgshylderne, er lykkes med at blive optaget på Miljøstyrelsens teknologiliste og har fået dokumentation for, at Intellifarm-staldkonceptet reducerer klima- og miljøpåvirkningen fra slagtesvineproduktionen.

Det skyldes mindre energiforbrug, hyppig gylleudslusning og eventuel luftrensning.

AgriFarm har papir på, at staldkonceptets såkaldte hybrid ventilation, der kombinerer en styret naturlig ventilation med et multipunkts-gulvsug, opsamler størstedelen af ammoniak- og lugtemissionerne.

»I en kombination med en godkendt luftrenser, som renser 91 procent ammoniak og 83 procent lugt, reduceres i alt 67 procent ammoniak og 53 procent lugt«, fremhæver Poul Erik Christensen, produktchef hos Agrifarm.

Han påpeger, at stalden er forberedt til automatisk udslusning af gyllen og dermed kan spare tid og fjerne tunge løft af gyllepropper.

»Du kan udsluse gyllen hyppigt og dermed reducere lugtgener og minimere dannelsen af klimagasser«, siger han.

Et andet karakteristika ved staldkonceptet er, at 80-90 procent af al ventilation foregår via naturlig ventilation, og stalden gør kun brug af en-to ventilatorer, hvor traditionelle ventilationssystemer anvender ti ventilatorer. Dermed opnås en energibesparelse på cirka 60 procent i forhold til traditionelle stalde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle