Stor britisk detailkæde fravælger konventionelle grise

Britisk Co-op vil fremover kun fremstille svinekødsprodukter fra grise, som er certificeret til RSPCA-standarden, der foreskriver en lang række tiltag for at øge dyrevelfærden.

Den store britiske detailkæde Co-op vil fremover kun fremstille svinekødsprodukter til eget brand fra grise, der er produceret på bedrifter med omfattende tiltag for dyrevelfærden. I maj besluttede kæden tilsvarende, at kædens eget brand kun ville produceret fra britiske producerede dyr, skriver netavisen Farmers Insight.

Den nye politik betyder, at alle grise, der leveres til kædens brand, vil være født udendørs og opvokset i godt ventilerede halmhaller med god plads, som lever op til den såkaldte RSPCA-standard.

Dette indebærer blandt andet også nul kastration, nul farebokse, og som hovedregel at grisenes tænder ikke klippes, samt forbud mod både næsering og halekupering. 

Jo Whitfiels, detailchef for Co-op, siger, at kædens kunder ønsker kød produceret fra dyr, der er vokset op med god dyrevelfærd. Det er samtidig også Co-ops mål, at svinekødsprodukterne skal være til at betale for alle, uanset størrelsen af pengepungen. 

"Vi vil samarbejde hårdt med innovative og passionerende britiske farmere, som deler vores pricipper, for at kunne levere svinekød af høj kvalitet og produceret med samvittighed", siger hun. 

Co-op har 4,5 mio. medlemmer og ca. 6.500 detailbutikker fordelt over hele Storbritannien. Forretningen omfatter ud over detailsalg også service inden for forsikring, begravelser, elektricitet og jura, ifølge Wikipedia.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle