Store udsving i dødeligheden hos økologiske soholdere
Nye produktionsresultater hos frilandsprocenter viser store forskellige mellem besætninger. Dødeligheden hos pattegrisen svinger med 12 procentpoint.

I lighed med den konventionelle svineproduktion så er der også store forskelle besætningerne imellem, når talen falder på produktionsresultaterne for 2017.

Ved et stort temamøde om udendørs svineproduktion hos Sagro i Billund fremlagde Birgitte Mikkelsen, svinerådgiver hos SvineRådgivningen, foreløbige produktionsresultater for blandt andet 14 økologiske sohold med samlet 5.985 årssøer og 127.700 fravænningsgrise.

Antallet af fravænnede grise pr. årsso svinger fra 20,0 til 25,4. Gennemsnittet er på 22,7, mens de konventionelle frilandsproducenter har 26,2 grise pr. årsso.

Foderforbruget har også stor variation fra cirka 1.541 FE (plus 200-250 FE i grovfoder) til 2.254 FE.

Dødeligheden i dieperioden er i gennemsnit 21,9 procent, men dækker over en variation fra 17,2 procent op helt op til 29,9 procent.

Foreløbige produktionsresultater for cirka 38.500 producerede slagtesvin på Friland viser også her en meget stor variation i dødeligheden. Gennemsnittet er på 4,8 procent, men variationen er mellem to og ti procent.

Slagtesvinebesætningerne, der er med i opgørelsen, har i gennemsnit produceret 3.850 slagtesvin.

Tilvæksten er på 950 gram dagligt, mens foderforbruget er på 2,82 FE pr. kg tilvækst, men dog med stor varation som følge af store forskelle i indgangsvægten, som i gennemsnit er på 26,6 kg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle