Stort fald på svineprisen
Svinenoteringen er ramt af, at indkøberne er ved at ruste sig til juleferien. Detailhandelen vil fortsat have varer, men det er kun en mindre del af den samlede efterspørgsel, melder Danish Crown.

Danish Crown sænker svinenoteringen med 40 øre til 9,20 kr. pr. kg. For søerne er noteringen uændret på 6,10 kr. pr. kg.

Årsagen er, at juleappetitten blandt indkøberne på de europæiske markeder for fersk svinekød nu er mættet, og derfor er handlen nu bremset mere eller mindre op, skriver Danish Crown.

Det giver et pres på priserne, da mængden af grise er rigelig.

"Vi er nu kommet så tæt ind under jul, at efterspørgslen fra de industrielle indkøbere i hele Europa bremser op. Der er fortsat en god efterspørgsel fra detailhandlen, men dette er kun en mindre del af den samlede efterspørgsel. Da der samtidigt fortsat er et stort udbud af grise til slagtning i hele Europa, er priserne under pres og har været det de seneste uger.

Specielt har midterstykker og forenderne været under pres, mens skinkerne ind til nu har hold stand, men i denne uger siver priserne på alle produkter i Europa", siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Afsætningen af bacon til Storbritannien følger efterspørgslen fra detailhandlen, og derfor afsættes der fortsat til fornuftige priser sammenlignet med de ferske delstykker.

Afsætningen til landene udenfor Europa er stabil, men Danish Crown nærmer sig sidste udkald for afskibning til Kina, hvis varernes skal ankomme inden kinesisk nytår, der falder i februar

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle