Studie: Højt niveau af protein i foder kan beskytte virus

Et nyt studie fra USA tyder på, at proteinniveauet i foderstoffer er en af flere faktorer, som påvirker overlevelseschancerne for smitstoffer i foderet.

Der er i disse tider stor opmærksomhed på, hvordan man undgår smitte med afrikansk svinepest og andre eksotiske sygdomme, som kan smitte gennem foderet.

I et nyt studie har forskerne fået en formodning om, at der er en beskyttelsesmekanisme i foderstofferne, der hjælper virus med at overleve, og som højest sandsynlig hænger sammen med proteinniveauet i foderet, skriver The Pig Site.

Et forsøg med mund- og klovsyge viste, at vira havde en bedre overlevelse i sojamel, end i det vækstmedie forskerne havde fremstillet til virusset.

”Præcis hvad, der påvirker virus til overlevelse, ved vi ikke, men det er meget sandsynligt, at det har noget med proteiner at gøre”, siger administrerende direktør for Swine Health Information Center, Paul Sundberg.

Forskernes videre arbejde skal rettes mod at undersøge og forstå, hvordan sygdomme kan smitte gennem foderstoffer.

Faktaboks

Vækstmedie: et medie er et fast eller flydende stof, der er designet til at understøtte væksten af smitstoffer f.eks. virus og bakterier.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle