Succesfuldt koncept lanceres nu til smågrise

Seks pilotbesætninger skal for en start være med i nyt produktionskonceptet for smågrise. De påbegynder efter planen pilottest i 3. kvartal i år.

Seges Svine­pro­duktion, der har udviklet Produktionskoncept Slagtesvin, sammen med projektets partnere på trapperne med et lignende koncept til smågrisene.

Det fortæller Joachim Glerup Andersen og Dorthe Poulsgård, begge fra Seges Svineproduktion.

»Fokus for mange svineproducenter er enten på slagtesvin eller i farestalden. Smågrisene får ikke det samme fokus, og det håber vi, at konceptet kan være med til at ændre på«, siger de samstemmende og fortsætter:

»Vi skal have effektiviteten op hos smågrisene samtidig med, at vi skal forberede os på en fremtid uden brug af medicinsk zink. Det er også vigtigt, at det kan ske uden, at vi øger forbruget af antibiotika«. 

I lighed med konceptet for slagtesvin er det tanken, at der udvikles nye værktøjer og tiltag, som kan kan give inspiration og løfte motivationen hos de medarbejdere, der i sidste ende er dem, der bidrager med til at flytte på effektiviteten.

De kan endnu ikke løfte sløret for det konkrete indhold i konceptet, men det kan blive med nye værktøjer til at overvåge vandforbrug og temperatur i stalden.

Seks pilotbesætninger skal være med i konceptets indledning. De påbegynder efter planen pilottest i 3. kvartal i år.

»Vi arbejder i disse måneder på at udvikle projektets indhold sammen med en bredt sammensat projektgruppe, der består af 14 personer, som omfatter lokale dyrlæger, DLBR-rådgivere og Seges-eksperter«, forklarer Joachim Glerup Andersen.

Læs mere om nyt koncept for smågrise i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer 16. februar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle