Superso fra Mors fik 33 levendefødte smågrise - ny rekord?
So nummer 5186 fra svinebedriften Moutrup på Mors fik i går 33 smågrise, hvoraf ikke en eneste var dødfødt.

"Jeg har i hvert fald ikke oplevet noget lignende før".

Sådan lyder det fra Emil Bay Mortensen, der er driftsleder på svinebedriften Moutrup på Mors, og som igår kunne overvære so nummer 5186 få intet mindre end 33 levendefødte smågrise uden en eneste dødfødt. 

Spørgsmålet er, om det er ny rekord på landsplan - sikkert og vist er det i hvert fald, at det er rekord for Moutrup.

"For vores vedkommende er det en ny rekord. Jeg tror, at vi lige præcis slår rekorden med en enkelt gris, eftersom vi sidste uge havde en enkelt so med 32 smågrise. Dog var der bare et par dødfødte derimellem", siger Emil Bay Mortensen. Da smågrisene hurtigt blev taget fra soen, ved han ikke, om de alle 33 stadig lever, men det går han ud fra.

Den præcise årsag til det høje antal smågrise kan Emil Bay Mortensen ikke pege på, men han formoder, at et nyligt kursus i dyb insemination kan være en del af forklaringen.

”Det er lidt sjovt, for i sidste uge havde vi Danvet oppe for at lave et oplæg i dyb insemination. Men den er kun løbet en enkelt gang med dyb insemination, så det er ikke til at sige, om det er den præcise årsag."

Driftsleder Emil Bay Mortensen er også forhåbningsfuld i forhold til, at rekorden ganske givet kan blive slået igen inden for overskuelig fremtid.

"Soen var en andenlægsso, og derfor skal jeg ikke kunne udelukke, at vi slår rekorden igen. Ifølge statistikken skulle den jo få flere næste gang, eftersom fjerdelægssøer får flest smågrise hos os. Men nu må vi se", siger han. 

Moutrup har godt 2.800 søer og 1.300 hektar, hvoraf omkring 1.000 hektar er under plov.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle