I Sverige kan det gængse grisekød i butikkerne måske nu få konkurrence fra en uventet kant, nemlig fra kød fra vildsvin.
I Sverige volder det stigende antal vildsvin problemer for landbruget - men man glemmer at se på fordelene, nemlig kødet, mener landsbyminister Svend-Erik Bucht.
Svenske jægere skød i jagtåret 2016/17 ca. 100.000 vildsvin, og kødet kommer sjældent ud til forbrugerne. Det vil ministeren nu ændre på, også med den bagtanke at jægerne så vil skyde endnu flere vildsvin, skriver netavisen jordbruksaktuellt.
Svend-Erik Bucht har derfor sat Livsmedelverket, svarende til Fødevarestyrelsen, til at redegøre for, hvordan vildsvinekødet på nemmeste vis kan kanaliseres ud til forbrugerne. Det skal naturligvis ske på en måde, så fødevaresikkerhed, hygiejne og kvalitet er på højt niveau.
Udredningen fra Livsmedelverket skal være færdig 30. november.
Relaterede artikler
Kommentarer