Sverige vil sælge kød fra tusindvis af nedskudte vildsvin i butikker

Svenske jægere nedskyder hvert år vildsvin i titusindvis, og det kød vil landsbyminister Svend-Erik Bucht gerne have ud til forbrugerne.

I Sverige kan det gængse grisekød i butikkerne måske nu få konkurrence fra en uventet kant, nemlig fra kød fra vildsvin.

I Sverige volder det stigende antal vildsvin problemer for landbruget - men man glemmer at se på fordelene, nemlig kødet, mener landsbyminister Svend-Erik Bucht. 

Svenske jægere skød i jagtåret 2016/17 ca. 100.000 vildsvin, og kødet kommer sjældent ud til forbrugerne. Det vil ministeren nu ændre på, også med den bagtanke at jægerne så vil skyde endnu flere vildsvin, skriver netavisen jordbruksaktuellt.

Svend-Erik Bucht har derfor sat Livsmedelverket, svarende til Fødevarestyrelsen, til at redegøre for, hvordan vildsvinekødet på nemmeste vis kan kanaliseres ud til forbrugerne. Det skal naturligvis ske på en måde, så fødevaresikkerhed, hygiejne og kvalitet er på højt niveau.

Udredningen fra Livsmedelverket skal være færdig 30. november.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle