Svineavlerne begraver stridsøksen

De største bølger efter en urolig periode i dansk svineavl er måske ovre.

Bruddet i DanAvl giver sikkert arbejde til advokater et stykke tid endnu, men på Eurotier lød meldingerne fra både DanBred, Danish Genetics og PIC, at blikket nu er rettet mod at erobre markeder og få de respektive forretninger til at køre. Og at der er plads til alle.

»For Danish Genetics er Eurotier første gang, vi for alvor viser flaget over for vores kunder«, siger Hans Jørgen Brock, Breeders, der sammen med DTL står for omsætning og transport af dyr for besætninger tilknyttet Danish Genetics.

Sammen med Dorte Himmelstrup, Kokkenborg, og Svend Møller, Gamborg, ser han frem til for alvor at komme i arbejdstøjet og i samarbejde med Roslin Technologies udvikle nye avlsmål.

»Vi vil se, at genetikken og avlsmålene i fremtiden bliver differentieret efter forskellige markeder«, forventer Hans Jørgen Brock.

Dorte Himmelstrup og Svend Møller fremhæver, at det faktum, at der nu er flere danske avlsselskaber, ikke nødvendigvis betyder, at konkurrencen bliver større.

»Verdensmarkedet er stort, og vi ser for eksempel store muligheder i Asien. Der er plads til, at avlsdyr fra Danmark tager en større bid af kagen end hidtil, og vi oplever faktisk et mindre pres på prisen, end vi gjorde tidligere«, påpeger de.

Mads Kring, formand for Danish Genetics P/S, forventer også en større avlsmæssig differentiering i fremtiden mellem udbyderne i Danmark.

»Vores investering i fodermaskiner, hvor vi kommer til at teste for foderforbrug på mere end dobbelt så mange avlsdyr som tidligere, skal bl.a. ses i dette lys«, siger Mads Kring.

Nye strategier

Direktør Thomas Muurmann Henriksen, DanBred, fremhæver selskabets strategi med at komme tættere på kunderne og få mere rådgivning til at følge med salget af avlsdyr.

»Når vi står i en situation med lave priser, får kunderne større opmærksomhed omkring rådgivning og høj sundhedsstatus«, forklarer han.

Eskegaard ved Christiansfeld er en af de DanBred-besætninger, der udnytter mulighederne i den nye konstruktion.

De deltog også på Eurotier.

»Vi har nu både avl med landrace og duroc, og vi er gået ind i DanSau, der står for vores salg i Tyskland«, forklarer Erik Schultz, Eskegaard.

De har netop investeret i egen lastbil, så de selv kan levere dyr til deres kunder.

Både Irland og Canada

For Niels Pedersen, Møllevang, har skiftet til PIC betydet, at besætningens duroc-orner nu står i både Irland og Canada, og fremover kaldes linjen for PIC 800.

»Vores duroc bliver næste år tilgængelig for danske svineproducenter gennem vores samarbejde med ornestationen på Mors«, fortæller han.

Han suppleres af avlsmanager Craig Lewis, PIC, der fremhæver, at fremtiden i høj grad byder på kundetilpasset genetik.

»I det marked vi ser ind i, bliver fleksibilitet og kundetilpassede løsninger vigtige«, lyder det fra Craig Lewis.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle