Svinebedrift får hjælp af konsulent til mus-samtaler: Det virker godt
Brødrene Allan og Christian Nordahl har stort fokus på motivation af deres 13 ansatte. Hvert år hyrer de en ledelseskonsulent til at hjælpe med mus-samtaler. Læs mere om bedriften i næste nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer næste uge.

Tilbage i 2016 vandt Nordahl I/S i form af Allan og Christian Nordahl det stort anlagte projektforløb, Minus 30 FE, fordi de var bedst til at reducere deres foderforbrug pr. produceret gris fra fødsel til slagt.

En del af årsagen til sejren var medarbejderne og deres arbejdsindsats. Det er de lollandske brødre, der har en svineproduktion med 1.050 søer og 32.500 slagtesvin, meget bevidste om.

I værktøjskassen benytter de flere tiltag for at holde motivationen oppe blandt de 15 medarbejdere.

»Hver morgen kl. 8.30 mødes alle medarbejdere til morgenkaffe for at have noget socialt sammen, og vi har en dialog med de ansatte om dagens opgaver. Det, tror jeg, har en effekt for helheden«, vurderer Allan Nordahl.

Sammen med sin bror bruger han også projektforløb som Minus 30 FE eller et nyligt overstået forløb med Seges’ Svineproduktion om mavesår til at motivere medarbejderne og bryde den vante hverdag.

»Vi ved godt, det er nødvendigt at være blandt de 25 procent bedste svineproducenter for at klare sig. Det stræber vi efter ved blandt andet at oplære vores medarbejdere godt og sikre, at de er glade for at være her. Sammenholdet styrkes, når vi for eksempel holder høstfest eller julefrokost«, siger Christian Nordahl.

Hvert år er det også blevet en fast rutine, at alle medarbejdere kommer til en mus-samtale.

»Vi har hyret en ledelseskonsulent fra VKST til at komme og hjælpe til, når vi afholder mus-samtaler over et par dage. Medarbejderne får et ark med hjem med nogle spørgsmål, de skal tænke over, og den proces virker godt«, siger Allan Nordahl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle