Svineeksportør: Vigtigt at grænsekontrol ikke forsinker os
Niels Vinderslev håber ikke, at grænsekontrollen vil føre til yderligere kontrol af hans vognbiler.

For svineeksportør Niels Vinderslev er det en dyr affære, hvis grænsekontrollen mod Tyskland kommer til at forsinke hans vognmænd. Det koster både tid og kan ødelægge kørehviletids- og rådighedstiden for chaufførerne.

"Alting tager tid, og det koster penge for os," siger Niels Vinderslev, der hver uge eksporterer ca. 30.000 smågrise til hele Europa.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bebudet en grænsekontrol de næste 10 dage, med mulighed for forlængelse. Der vil være tale om en stikprøvekontrol. Det er indtil videre uklart, om grænsekontrollen er både ind og ud af Danmark.

"Måske er vi ikke lige dem, de vil stoppe - det må vi jo håbe - men det ved vi ikke noget om," siger Niels Vinderslev.

Svinetransportører vokser på omsætningen Fredag 13. december 2013 · 09:07

Han påpeger, at alle hans vognbiler kører tomme hjem, eftersom de skal forbi DTL i Padborg, hvor de vaskes. Det vil altså ikke være oplagt, at politiet mistænker lastrummet som et oplagt skjulested for flygtninge, mener han.

Allerede i forvejen udsættes svineeksporten for kontroller, når de kører fra eksportstalden ved Randers og ned mod grænsen.

"Det er klart, at når vi bliver stoppet af tungtvognskontroller, fra Randers af, på E45; det ødelægger vores kørehviletid. Det kan nemt tage en time. De kontrollerer alt. Der er politi, dyrlæger og Skat," siger Niels Vinderslev.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle