Svineformand: Der skal være styr på medicinoptegnelser

En række kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen viser, at flere svineproducenter ikke har styr på de daglige medicinoptegnelser. Og det skal der være styr på, understreger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion:

Dansk landbrug har et lavt forbrug af antibiotika, og hos svineproducenterne er forbruget faldet med en fjerdedel siden 2009. Der anvendes ikke ulovligt medicin, men der er til gengæld brug for bedre daglige optegnelser på bedrifterne, fastslår Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion:
 
En række kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen viser, at flere svineproducenter ikke har styr på de daglige medicinoptegnelser.
 
”Det er ikke godt nok. Selvom størstedelen af de danske svineproducenter overholder reglerne til punkt og prikke, skal og kan vi gøre det bedre.

Vi kæmper hele tiden for at gøre det nemmere at være landmand, men vi får ikke færre kontroller af at et mindretal ikke overholder reglerne. Det handler i sidste ende om samfundets tillid til os som producenter og til retten til at producere,” siger Erik Larsen.
 
Erik Larsen understreger, at der ikke er tegn på overtrædelser, der medfører en risiko for fødevaresikkerheden.
 
”Formålet med de bestemmelser der er for optegnelser af medicinsk anvendelse i husdyrproduktionen, er først og fremmest for at undgå medicinrester i kødet. Og det har vi helt styr på,” siger Erik Larsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle